Δούρειος Ίππος

Ιστοχώρος πολιτικής ανάλυσης και διαλόγου

«Εμείς, έχουμε σχέδιο. Λεφτά υπάρχουν…»

Του Όθωνα Ιακωβίδη

Ο τίτλος, αποτέλεσε το κυρίαρχο σύνθημα με το οποίο το ΠΑΣΟΚ (υπό τον ΓΑΠ) κατατρόπωσε τηην (υπό τον ΚΚ) ΝΔ στις τελευταίες (προ 4μήνου) εκλογές και  έχει πλέον αναπτυχθεί πλήρως, ως εφαρμοσμένη πολιτική επιλογή, (διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι αποτελούσε ποταπό ψέμμα για την υφαρπαγή της εξουσίας, από έναν εξαπατημένο λαό/ψηφοφόρο).

Το σχέδιο που, όπως θυμόμαστε όλοι, δεν αποκάλυπτε τότε κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, (φοβούμενο , ίσως, μην του το υποκλέψει ο αντίπαλος) έχει ήδη αναπτυχθεί σε όλο του το μεγαλείο:

Η οικονομική διαχείριση του Ελληνικού πλούτου, αφού δρομολογήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ακριβώς επάνω στις γραμμές που τράβηξε η ΝΔ (και αποδοκιμάστηκαν περίτρανα, από τον ψηφοφόρο/λαό) παραδόθηκε πανηγυρικά, στα χέρια των δανειστών μας («οι αγορές»).

Αυτοί («οι αγορές») θα αποφασίζουν από εδώ και πέρα (άγνωστο, για πόσα χρόνια) για την τρέχουσα καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, αλλά και για τις προοπτικές του αύριο του παιδιού του.

Σχέδιο, απλό, αποτελεσματικό και ξεκούραστο, θα έλεγα, για τον επίσημο διαχειριστή που ο λαός εξέλεξε στις πρόσφατες εκλογές για να χειριστεί την κατάσταση που ο έτερος διεκδικητής της, την περιέγραψε, προεκλογικά, σαν ζοφερή, γεγονός που τον βούλιαξε στο σκοτεινό πολιτικό βάθος των 10 ποσοστιαίων μονάδων

Τώρα, προσέξτε.  Το επόμενο που θα κάνει ο  νεοδιορισμένος διαχειριστής, μετά την ανάθεση της διαχείρισης της εθνικής  μας οικονομίας στους εργολάβους της διεθνούς υψηλής τοκογλυφίας, θα είναι να πείσει τους ψηφοφόρους του να τον ξαναπροτιμήσουν, στις επόμενες εκλογές.

Αυτό θα γίνει  όταν τους πείσει ότι για τα μέτρα που οι δανειστές μας («οι αγορές») επιβάλλουν, δεν φταίει αυτός (και το κόμμα του) αλλά ο προηγούμενος διαχειριστής (και το κόμμα του) και αυτοί οι άσπλαχνοι κερδοσκόποι/δανειστές μας, που δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς .

Μπορεί, (δεν αποκλείεται καθόλου) να τον δούμε να συμπορεύεται και σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων αυτών που «οι αγορές» θα υπαγορεύουν και θα συντελούνται δια της φαρδιάς – πλατιάς υπογραφής του!!

Ελλάς, μη γελάς…. Διότι το πιο «ωραίο» είναι, ότι οι ψηφοφόροι του (τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία) θα πεισθεί ότι έτσι έχουν τα πράγματα….

Όπως έχουν πεισθεί οι ψηφοφόροι του προηγούμενου διαχειριστή της Εθνικής οικονομίας (της ΝΔ), ότι κακώς δεν συνέχισε ο εκλεκτός τους να διαχειρίζεται τα οικονομικά, παρ’ όλο που, όχι μόνο δεν διόρθωσε τα εγκληματικά λάθη του προηγούμενού του (σημερινού) διαχειριστή, αλλά βούτηξε ακόμη περισσότερο μέσα σε αυτά,  κατορθώνοντας, επί τέλους, «να πιάσει πάτο» η Ελληνική Οικονομία.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι οπαδοί του, στήθηκαν κατά μιλιούνια στις ουρές για να εκλέξουν νέο αρχηγό που θα διεκδικήσει και πάλι τη διαχείριση, διότι ο νυν διαχειριστής, κατά την άποψή τους, δεν την ασκεί τελεσφόρα . Ούτως ή άλλως, ο εκάστοτε «έτερος διαχειριστής» ποτέ δεν την ασκεί τελεσφόρα, για τους απέναντι.

Έτσι, εδώ και 40 χρόνια,  η σκυτάλη της διαχειριστικής εξουσίας , υπό τη σκέψη της επιλογής του «μη χειρότερου», εκδικούμενη τις παρωπίδες στη σκέψη, πάει από τον κακό στον χειρότερο, από τον χειρότερο στον πιο χειρότερο, από αυτόν στον ακόμη πιο χειρότερο και κανείς δεν ξέρει σε πιο βαθμό «χειρότερου» θα γίνει αντιληπτή αυτή η αντιφατική συμπεριφορά της εκλέγουσας κοινωνίας.

Προφανώς, ποτέ δεν θα γίνει αντιληπτή, αν δεν φύγουν οι παρωπίδες που εμποδίζουν την ευρύτητα του οπτικού πεδίου της, καλά μπλοκαρισμένου από τις οθόνες της κομματοκρατούμενης τηλεόρασης και τα φύλλα των κομματοκρατούμενων εφημερίδων .

Η μόνη ελπίδα, είναι να τις πάρει (τις παρωπίδες) ο αέρας που οι αεριτζήδες δεν μπορούν να ελέγξουν πλέον, από τους ασκούς του Αιόλου που οι ίδιοι παραφούσκωσαν.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η «κομματοκρατία»* καλά κρατεί, ακόμη…

* ως «κομματοκρατία», ορίζεται η πολιτική πρακτική που προτάσσει το συμφέρον του κόμματος από το κοινωνικό όφελος

Advertisements

3 responses to “«Εμείς, έχουμε σχέδιο. Λεφτά υπάρχουν…»

 1. Γιώργος Βαμβακούσης Φεβρουαρίου 15, 2010 στο 7:13 μμ

  Σχετικά με τις αγορές πιστεύω ότι την δουλειά τους κάνουν και ας μην τους δίναμε το δικαίωμα !
  Τελικά οι αγορές είναι πολύ πιο ηθικές από τους πολιτικούς Έλληνες και Ευρωπαίους, με την έννοια ότι απλά κάνουν την δουλειά τους και δεν παρασύρονται από τα λόγια και ευχολόγια των πολιτικών.
  Ευρωπαίους που τόσα χρόνια η καταχρέωση της Ελλάδας τους βόλευε ώστε να μας πουλάνε τα άχρηστα υποβρύχια, το άχρηστο C4I, τα Μερσεντές, τα λαδωμένα Ζήμενς, τις Γαλλικές φρεγάτες κτλ. Όλα στου κασίδη το κεφάλι, χωρίς να μιλήσομε και για το κατοχικό χρέος της Γερμανίας.
  Τά μέτρα που εξάγγειλε η Κυβερνηση και οι υποσχέσεις των ιθυνόντων δεν πείθουν τις αγορές, ούτε και τους σκεπτόμενους Ελληνες.
  Η Κυβέρνηση και η Βουλή δεν δίνουν καν το καλό παράδειγμα περιστολής της σπατάλης.
  Χωρίς περιστολή δαπανών του Δημόσιου τομέα καμμία φορολόγηση δεν θα πιάσει τόπο. Θα πέσει στο κενό.
  Καλή η καταγγελία της ‘κομματοκρατίας’, αλλά θα πρέπει να το εξειδικεύσομε περαιτέρω:
  Τι έννοια έχουν οι ευγενικές πολιτικές αναλύσεις όταν κατά επίσημα Ευρωπαικά χείλη »η Ελλάδα αργοπεθαίνει» ?
  Ανατροπή της σάπιας μεταπολίτευσης χρειάζεται !
  Η κατάχρηση δημόσιας περιουσίας από πολιτικούς εκλεγμένους και μη είναι Φασισμός και εσχάτη προδοσία.
  Η καταγγελία του Περικλή Κοροβέση θα πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπ’ όψιν. Εξηγεί τα εκφυλιστικά φαινόμενα τύπου συμπόσιου Λεωνίδα Κύρκου και την διαλυτική κατάσταση στην »αριστερή» αντιπολίτευση.
  Μόνη λύση: η ανατροπή της Μεταπολίτευσης

 2. Μπάμπης Βέντης Φεβρουαρίου 16, 2010 στο 7:57 πμ

  Ασφαλώς συμφωνώ με τα περί κομματοκρατίας και παρωπίδων (προσωπικά ψηφίζω πάντοτε κατά περίσταση και ποτέ με κριτήριο μια συναισθηματική προσκόλληση σε οποιαδήποτε παράταξη), θεωρώ όμως οτι υπάρχει ένα σφάλμα στην αρχή της παραπάνω ανάλυσης. Το εξής: στις τελευταίες εκλογές, οι ψηφοφόροι δεν καταπόντισαν την προηγούμενη κυβέρνηση επειδή δεν άντεξαν την ειλικρίνειά της, αναζητώντας φρούδες ελπίδες στις παροδηγητικές υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου. Ο κύριος λόγος ήταν οτι επί μια ολόκληρη εξαετία, η χώρα είχε μπει στον αυτόματο πιλότο, δηλ. σε μιαν ακυβερνησία άνευ προηγουμένου και μάλιστα απο ένα κόμμα που διακήρυττε οτι «το ΠΑΣΟΚ ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε» (πράγμα σωστό οταν ειπώθηκε). Ακόμη και μετά τον όλεθρο της Πάρνηθας, της Ηλείας και των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εκεί, ο κόσμος έδωσε άλλη μιαν ευκαιρία στη ΝΔ, η οποία όμως φάνηκε εξ αρχής να είναι κουρασμένη, ανόρεχτη, ανέμπνευστη και, το χειρότερο, ευεπίφορη σε (δια)φθορά η οποία κανονικά εμφανίζεται σε κυβερνήσεις προϊόντος του χρόνου, όχι με το ξεκίνημά τους.

 3. Γιώργος Βαμβακούσης Μαρτίου 28, 2010 στο 1:10 μμ

  Εν τάξει Κε Βέντη, Κάτι όμως πρέπει να κάνομε !
  Κατ’ αρχήν να ενθαρρύνομε κίνημα της παραγωγικής τάξης, δηλαδή των ανθρώπων που παράγουν και βλέπουν την δυνατότητα τους να μένει στα αζήτητα: εργάτες, επιστήμονες, γεωργούς, βιοτέχνες, βιομήχανους, επαγγελματίες, υπάλληλους σε παραγωγικές δραστηριότητς του δημόσιου τομέα, ιερείς με πραγματική κοινωνική προσφορά, αναστέλλοντας τους διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς.
  Σύνθημα να είναι: ή αυτοί (του βολέματος) ή εμείς (της παραγωγής), δεν πάει άλλο.
  Σαν μοναδικό αν και επώδυνο τρόπο ανατροπής βλέπω παράλληλα την απεργία πληρωμών προς τις ΔΟΥ.
  Είναι το μόνο που θα τους πονέσει και θα επιταχύνει την Ανατροπή.
  Έλληνες αντισταθείτε, γκρεμίστε το τέρας του ανεπρόποκοπου Δημόσιου τομέα και των παπάδων που μας πνίγουν.
  Καμμιά συναλλαγή πια με τις ΔΟΥ: Απεργία.
  Ή αυτοί ή εμείς, η παραγωγική τάξη !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: